lauantai 28. joulukuuta 2013

Pohdintoja tulevasta

Uusi vuosi lähestyy uhkaavaa vauhtia ja silloin olisi tarkoitus aloittaa jonkinlainen ryhdistätymisliike. Ruokavalio tarkemmaksi ja liikuntaa lisää. Mutta mitä ja miten?

Painonvartijat on kokeiltu ja niitä ei Suomessa enää edes ole. Voin sanoa, että aikoinaan kun ryhmässä kävin, homma toimi. Syksyllä yritin jenkkien nettiversiota käyttää, mutta se ei todellakaan ollut minun juttuni. Vanhoilla paikkareiden ohjeilla voisi tietysti jatkaa ja niitä olen tässä välivaiheessakin/tasapainotellessa soveltanut.

Kuntosalin PT:ltä voisi tietysti hakea tsemppiä ja apua, mutta nämä palvelut eivät ole suunniteltu opiskelijoiden kukkaroille. Lisäksi näistä "ilmaisista" kerroista, joista maksan siis kuntosalimaksussani jo valmiiksi, on jäänyt niin huono maku, ettei paljoa innosta. Pahimmillani olen väitellyt kuntosalin PT:n kanssa pepsimaxin kaloreista. Hänen mukaansa kaloreita on light limsoissa ja nimenomaan pepsimaxissa aivan järkyttävästi! Onhan se kuulkaas ihan hirveä kaloripommi, jos 2,5 dl on jopa 1 kcal :D Eipä oikein ollut luottoa kyseiseen henkilöön tuon tapaamisen jälkeen...

Mitä croisantin tilalle???!! No ei vaan... en minä edes tykkää noista croisanteista, onneksi.
Nettivalmennuksiakin on tullut kokeiltua Fitfarmin puolelta. Niistä on sekä hyvää että huonoa sanottavaa... Treeniohjelmat ovat olleet aina todella hyviä, mutta ruokapuoli on ollut todella niukkaa ja kaikkea muuta kuin yksilöllistä. En tiedä onko ohjelmiin tullut minkäänlaisia muutoksia noin reilun vuoden aikana... Tätä voisi harkita jopa kokeiltavaksi.

Pussikeitto kuurit olen päättänyt unohtaa tyystin.

Ainut mitä voisi kokeilla on 5:2-dieetti, jossa syödään kahtena päivänä viikossa vain 500 kcal. Mutta entä ne treenit? Haluaisin saada salille jotain uutta virikettä ja toimintaa. Iloa treenaamiseen.

Onko kellään suositella mitään? Millaisia kokemuksia teillä on?

4 kommenttia:

  1. Pussikeittotreenit kannattaa unohtaa täysin jos salilla haluaa käydä! Ja toi 5:2 dieetti voisi periaatteessa toimia mutta ne kaksi miinuskaloreilla mentävää päivää kannattaa vetää kevyesti. Kokeilin meinaan yksi kerta pussikeittodieettiä ja laatta meinasi lentää spinussa.
    Älä aloita rysäyksellä, vaan etene hitaasti. Jätä vaikka herkut pois aluksi viikolta jne. Ja keksi aamupaloiksi todella proteiinipitoisia ruokia ja lisäile vaikka vehnäleseitä& soijalesitiiniä& öljyä mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, että paastopäivinä voi treenit unohtaa. Hullun hommaa olisi treenata noin kovilla miinuskaloreilla. Sehän se Fitfarmin ruokavalioissakin oli ongelma, kun treenien vetäminen täysillä niin pienillä kaloreilla oli aika rankkaa...
      Tiedän kokemuksesta, että minulle sopii rysäyksellä aloittaminen. Jos aloitan hitaasti en pääse koskaan mihinkään. Herkut ovat olleetkin aika vähäiset ennen joulua, lähinnä tullut syötyä vain turhan hyviä ruokia ja liian suuria annoksia. Minun heikkous kun on hyvä ruoka :D

      Poista
  2. Oletko kokeillut kiloklubia? Itse olen tykännyt ko. sivustosta, joskin käytän sitä varmaan väärin kun suunnittelen sillä aina viikon ruuat etukäteen ja syön sitten sen mukaan, enkä niin päin että kirjaan sitämukaan mitä syön. Jokatapauksessa itse olen tykännyt kovin! :) kannattaa ainakin vilkaista jos ei ole tuttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiloklubi on kyllä erittäin tuttu. :) Siellä on todella hyvä pitää ruokapäiväkirjaa noudatti sitten mitä ruokavaliota tai dieettiä tahansa. Sitä ei vain tuossa yhdessä vaiheessa päivitelty, joten siellä oli jonkin verran virheitä ja uusia tuotteita ei tahtonut löytää. Itsekin olen monesti myös suunnitellut sinne seuraavan päivän ruuat etukäteen. Huomasin kuitenkin, että arvioin liian helposti ruuan määrän siellä liian pieneksi mitä todellisuudessa söin. Myös joidenkin tuotteiden kohdalla pitää olla itse tarkkana... esim. syökö puuroa 2 dl vai merkitseekö kaurahiutaleita 1 dl puuron sijaan. Näissä oli yllättävän iso ero...

      Poista