tiistai 14. tammikuuta 2014

Suolainen piirakkapohja ilman voita – Avokadoa korvaajaksi


Löysin Kiloklubin sivuilta mielenkiintoisen reseptin, joka herätti kokeiluintoni. Suolainen piirakkapohja ilman voita, voiko sellainen edes olla mahdollista? Kyllä vain ja maistuukin muuten aivan järkyttävän hyvälle. Lisää terveellisyyttä pohjaan saa vaihtamalla jauhot täysjyvävehnäjauhoihin tai miksei vaikka ruisjauhoihin.

Itse tein tätä lauantaiaamun brunssille munakkaan ja itsetehtyjen valkosipulipatonkien kaveriksi. Tämä tonnikalapiirakka kruunasi brunssipöydän ja maistui kaikille. Piirakka on yllättävän täyttävää, joten sitä ei tule edes syötyä suurta palaa kerralla, riittää siis vaikka hieman isommallekin porukalle.

Piirakkapohja avokadosta
1 iso avokado tai 2 pientä
1 kananmuna
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl suolaa

Soseuta avokado sileäksi esimerkiksi haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muna ja mausta suolalla. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan. Halutessasi voit voidella tai vuorata leivinpaperilla piirakkavuoan. Esipaista 200°C n. 5 minuuttia. Lisää pohjan päälle haluamasi täytteet ja paista vielä noin 30 minuuttia.

Esipaistettu piirakkapohja.

Tonnikalapiirakka täyte
2 prk tonnikalaa vedessä
1 purjo
1 kananmuna
1 dl maitoa
1 dl kevyttä ruokakermaa
paprikaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa purjo ja kuulota ne pannulla. Sekoita kananmuna, nesteet ja maustet keskenään. Kaada tonnikalat esipaistetun piirakkapohjan päälle, lisää purjo ja kaada lopuksi sekoittamasi nesteseos päälle. Paista kyspäksi.


2 kommenttia:

  1. Tää ohje on niin ylistetty ympäri internettiä, että on ehkä pakko laittaa kokeiluun ;) Tonnikalatäyte kuulostaa ihanalta, ja näyttää kyllä hurjan hyvältä!

    VastaaPoista