sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Nopeat eväät kiireeseen


Kiireen keskelläkin voi tehdä hyviä valintoja ruuan suhteen. Yleensä kiireessä syö vain jotain ja yleensä se on jotain hyvin epäterveellistä. Itse pyrin pitämään pakastimessa pakastekeittoja, joista on helppo tehdä ruokaa. Joskus olen ottanut pakastekeittoja töihinkin evääksi, ne säilyvät rasiassa ja jääkaapissa oikein hyvin ruokataukoon saakka. Yleensä otan evääkseni marjapuuroa. Hyvää, helppoa ja nopeaa.

8 kommenttia:

  1. Kokeile Knorrin puolen litran pöniköissä olevia tomaatti- ja kasvissosekeittoja. On muuten tosi hyviä! Lisäksi puoli purkkia raejuustoa ja fetaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos muistutuksesta. Noitahan minä söin joskus oikein urakalla töissä :D Ne on ihan oikeasti todella hyviä!

      Poista
  2. Apua, miksiköhän en ole törmännyt sun blogiin aikaisemmin.
    Pikavilkaisulla juttusi kolahtavat 100-0 meikäläiseen, samat kilot, kilppariongelma jne. Täytyypä plarata sun juttuja läpi :)
    Vaikuttaa muuten hyvältä tuo kasvissosekeitto!

    VastaaPoista
  3. ihan marjapuuroksi en tuota kyllä kutsuisi... annoksessa on 39 grammaa eli yli puolet isokokoisen naisen päivän maksimisokerimäärästä. ja laihduttajanhan ei tietenkään kannata syödä likikään sitä määrää. juuri muuta kuin sokeria tuossa ei olekaan, paitsi tietty vähän vehnää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noo, eihän se virallesti marjapuuroa olekaan, vaan vispipuuroa. :) Pahoittelut, että olen sen epähuomiossa nimennyt marjapuuroksi, jota tuo vispipuuro yrittää mallintaa.

      39 g sokeria on 43 % päivän saantisuosituksesta (perustana 2000 kcal:n ruokavalio, joka ei ole kovinkaan kummoinen määrä edes normaalikokoiselle ja hieman liikkuvalle naiselle). Laihduttajanakin syön sokeria. En kiellä itseltäni ruokatuotteitta, vaan syön normaalia ruokaa. Pätkäpaastoilijalle 2000 kcal päivät eivät pitäisi olla mikään ongelma, ellei aineenvaihdunnassa ole ongelmaa.

      Mielestäni kyseinen vispipuuro, joka sisältää 270 kcal/300g on erittäin hyvä kiireisen päivän pelastus. Suosittelen tuota kiireiselle ihmiselle paljon mieluummin kuin kaupan valmiita kolmioleipiä, suklaapatukkaa, pizzaa tai muuta pikaruokaa.

      Olen pahoillani, mutta minä en ymmärrä hirveää hössötystä siitä, ettei tuota pitäisi syödä. Tuskin kukaan järkevä laihduttaja syö eineksiä joka päivä... Monipuolinen ruokavalio on mielestäni avainsana tässäkin aiheessa ja siihen voi kuulua myös einekset ja sokerit ja vehnät.

      Poista
    2. sokerivehnä olis sopivin nimitys;) niin kamalaa kuraa kuin valmiskolmioleivätkin ovat, on ne silti musta melkein parempaa hätävälipalaa kuin tuo. molemmissa pääasiassa vehnää, leivissä lisäksi kovaa rasvaa ja vispipuurossa sokeria. lisäaineita turhaksi molemmissa. jos on pakko napata kaupasta jotain nopeaa alle kolmen sekunnin, on maustamaton jogurtti, maitorahka, raejuusto, hedelmä, vihannes tms. kuitenkin ihan yhtä helppoa! ton sun kommentin vika kappale on kyllä asiaa. mikään dieetti ei kaadu yhteen huonoon valintaan tai liian vähäiseen, liialliseen tai vääränlaiseen syömispäivään, mutta monelle noi "poikkeukset" ovat tyyliin jokaviikkoisia. ja sitten on vielä se joukko, joka syö joka päivä eineksiä luullen sitä terveelliseksi kotiruuaksi.

      Poista
    3. Näissä ravitsemuksellisissa asioissa on niin montaa koulukuntaa, että jos esimerkiksi karppaaja neuvoo painonvartijaa, niin ollaan aika kovissa näkemyksellisissä ristiriidoissa.

      Itse lasken kaloreita ja noudatan tällä hetkellä 5:2-dieettiä, joten minua kiinnostaa ruuassa lähinnä ne kalorit ja se, että tunnen itseni kylläiseksi syötyäni kyseisen ruuan. Vispipuurossa on kohtuullisesti kaloreita ja se pitää myös nälän loitolla. Paremmin kuin leipä.

      Tottakai maitorahkat, raejuustot, hedelmät, vihannekset sun muut ovat todella hyviä ja niitä kaikkia voin suositella myös. Voin myös suositella edelleen vispipuuroa evääksi tai ruuaksi kaikille, jotka eivät välttele lisäaineita (syystä tai toisesta), syövät sokeria, eivät pelkää vehnää ja jotka eivät ole allergisia tuotteen sisällölle.

      Minulle on aivan sama, jos joku haluaa syödä päivittäin eineksiä. Se on hänen oma valintansa ja se hänelle sallittakoon. Tässä postauksessa halusin antaa vinkin siitä, mitä esimerkiksi voisi syödä kiireessä. Se ken kokee nuo tuotteet omakseen, syököön, ja jos tuotteet eivät ole mieleen, niin saa jättää syömättä.

      Poista