sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Polar ft60

Sain joululahjaksi mieheltäni Polarin ft60 –sykemittarin. Jonkinlaista sykemittaria hieman toivoinkin, joten tämä oli mahtava lahja. Itse ostin miehelle SportsTrackeriin sykevyön eli hieman vaihtokaupoiksi meni tällä kertaa lahjat.

Ensimmäiset tunnelmat mittarista ovat erittäin positiiviset. Kaikkien tietojen ja asetusten napsuttelun jälkeen mittari pyysi tekemään kuntotestin. Pelkäsin että tulossa on hirveää rääkkiä, mutta yllätyksekseni mittari käski asettumaan pitkälleen ja rentoutumaan. Se ei oikein onnistunut ympärillä olevan hälinän vuoksi, joten tuo on lienee uusittava lähiaikoina, viimeistään kun paranen  tästä flunssasta.Mittarista voi valita itselleen sopivimman ohjelman, jonka pohjalta mittari antaa palautetta. Itse valitsin painon pudotuksen tavoitteekseni ja mittari suosittelee minulle liikuntaa viikossa 5 h ja 10 min. Viikon kaloritavoitteena on mittarin mukaan 2300 kcal. Nämä luvut kuulostavat hurjille äkkiseltään, mutta tuommoisten lukujen pitäisi kyllä tulla aika helpostikin täyteen. Yllätyksekseni liikunna tulisi pysytellä koko viikon ajan sykealueilla 1 ja 2 eli rankkaa treeniä ei niinkään pitäisi olla. Tämä oli hieman yllätys, varsinkin kun itse tykkään kohottaa sykettäni treenatessa hyvinkin usein. Ehkä olen treenannut liian rajusti tähän asti?

Polarin sykemittarin pitäisi olla myös vesitiivis ja sen voisi viedä jopa 30 metriin. Tämä hieman epäilyttää, mutta kaippa se on vain uskottava. Eipähän tarvitse jännittää ainakaan vesisateessa tai kesällä veneillessä kellon kastumista.

Mielenkiinnolla odotan että flunssa hellittää ja uskaltaudun kokeilemaan sykemittaria oikein tosi toimissa. Toivottavasti sen myös muistaa aina ottaa mukaan treeneihin... Olisi harmi jos hyvät treenit jäisi mittaamatta. Kaiken kaikkiaan uskon jo pelkästään tämän mittarin tuovan lisä potkua liikunnan suhteen.


Muista lahjoistani voi lukea Kohti Joulua –blogistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti