tiistai 8. lokakuuta 2013

Painoa vartioimassa

Uusia tuulia. Thyroksin lääkeannostuksen noston myötä alkaa taas elämä voittamaan. On ihanaa huomata, että jaksan kokonaisen päivän ilman päiväunia ja olen energinen. Jaksan jopa siivota ja tehdä ruokaa. Liikuntakin on taas alkanut maistua, koska en ole jatkuvasti kuolemanväsynyt. Kaikin puolin on todella hyvä olla.

Energiapuuskissani kyllästyin taas kiloihini ja ulkonäkööni sekä siihen, miten tunsin itseni huonoksi. Ennen kaikkea tuo olo ja puristavat vaatteet ovat pahinta. Vajaalla ollessani yritin tasapainoilla ruuan ja liikunnan kanssa, mutta eihän siitä loppuvaiheessa tullut enää mitään. Kun väsyttää, sortuu todella helposti hakemaan energiaa sokerista. Ehkä se hetkellisesti auttaakin, mutta se on aina hetkellistä. Lisäksi väsyneenä on todella haasteellista tehdä ruokaa, koska ei vain jaksa. Tuolloin tulee syötyä hieman mitä sattuu ja sitä mikä valmistuu nopeasti ja helposti. Kasvisten käyttäminen jää tuolloin makaronin keittämisen varjoon hyvin nopeasti.



Olen monesti tässäkin blogissa kertonut tykkääväni vanhojen painonvartijoiden ohjeista. Ne ovat toimineet ja ovat osa arkea, jos vain jaksaa nähdä hieman vaivaa. Painonvartijat lopettivat Suomessa jo vuosia sitten ja minulla on ollut ikävä tuota tukea. Jenkkien painonvartijoiden uutiskirjeitä sekä avoimia nettisivuja olen vilkuillut sillä silmällä pidemmän aikaa ja pohtinut liittymistä heidän online versioon. Virallisesti se on tarkoitettu vain Yhdysvalloissa asuville, joten kuuliaisena kansalaisena en ole edes yrittänyt liittyä.

En siis ollut yrittänyt liittyä ennen eilistä. Ja siitä yrityksestä se ajatus sitten lähti... Helpostihan se onnistui ja jopa ihan omalla kotiosoitteella, kunhan vain narrasi osavaltion kohdalla.



Painonvartijoiden uusi ohjelma on huomattavasti Suomessa ollutta erilaisempi ja kalorien tarkkailun on unohdettu kokonaan. Nyt katsotaan hiilareidein, proteiinien, kuitujen ja rasvojen suhdetta. Joustoa löytyy entistä enemmän ja hyviä rasvoja käsketään syömään (kuten aiemminkin). Lisäksi online-versiosta löytyy jopa jumppavideoita ja liikuntaohjeita. Ehkä oma suosikki muutokseni on, että aiemmin banaanin syönnistä rangaistiin, mutta nyt niitäkin saa syödä ns. ilmaiseksi eli laskematta.

Ainakin seuraava kuukausi siis ihmetellään uuden ohjelman toimivuutta tai toimimattomuutta. Opettelemistahan tuo vaatii sekä hieman kielitaitoa, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti