tiistai 10. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsaveneet


Kesäkurpitsa on yksi omista suosikeista vihreiden kasvisten joukkiosta. Monipuolinen ja herkullinen. Kokeilin jostain lehdestä bongaamaani ideaa kesäkurpitsa veneistä ja niistä tuli niin ihania, että haluan jakaa reseptin myös teidän kanssa.

Kesäkurpitsaveneet
4 annosta

3-4 kesäkurpitsaa
200 g Fetaa
n. 2 rkl mantelirouhetta
suolaa
mustapippuria
öljyä
persiljaa

Pese kesäkurpitsat ja halkaise ne pitkittäissuunnassa kahtia. Koverra kesäkurpitsan sisus ja leikkaa kuutioiksi. Laita sisus kulhoon. Leikkaa feta kuutioiksi ja sekoita kulhossa kesäkurpitsan sisuksen kanssa. Asettele seos takaisin kesäkurpitsojen päälle. Ripottele mantelirouhetta, suolaa ja mustapippuria päälle ja suihkuta/sivele hieman öljyä kurpitsoille. Paista 200 asteessa n. 15 min. Lisää ennen tarjoilua silputtu persilja.
Annoksessa: energiaa 240 kcal, rasvaa 17 g,  proteiinia 11,5 g, hiilihydraatteja 9 g.

Täytteeseen voi keksiä myös muitakin variaatioita esim. jauhelihaa, riisiä, homejuustoa, kanttarelleja, paprikaa, herkkusieniä, pekonia.... jne. Ja sitten vielä näiden yhdistelmiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti