sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen (ei niin kevyt) päivällinen

Massut on täynnä, ehkä hieman turhankin täynnä. Joskus saa kuitenkin hieman juhlia ruuankin merkeissä. Kun juhlat ovat herkulliset ja maukkaat, jaksaa arjen keveyttä ylläpitää mielestäni paremmin. Ennen kaikkea mielestäni on tärkeää erottaa arki ja juhla toisista, koska muuten arki voi olla jatkuvaa juhlaa herkkuineen, jonka seurauksena painosta voi tulla ongelma. Toisaalta jos juhlatkin ovat arkiset, voi elämästä tulla yksinkertaisesti tylsää. Tähänkin siis sopisi sanonta: kohtuus kaikessa ja ennen kaikkea.

 Pääsiäisen päivällisellä oli tarjolla lammasta monessa eri muodossa, perunoita, salaattia sekä jälkkäreitä.

 Kastiketta.

 Lammasta juustokuorrutteella. Erittäin mureaa ja herkullista, nam.

 Jättiläis-yllätyslammaspullat. Eli lampaan jauhelihalla päällystettyjä kanamunia.


 Perinteisemmässä muodossa lampaan paistia valkosipuleineen.

 Perunat oli edelliskesänä pakastettuja uusiaperunoita.

 Perussalaatti kera marinoitujen punasipuleiden ja aurinkokuivattujen tomaattien. 

 Rahkapiirasta.


Kaiken kruunasi pasha. Tämä on pääsiäisen ehdoton ykkösherkku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti