perjantai 28. kesäkuuta 2013

GK dieetti

Alennusmyynneistä sattui mukaan kirja glykeemisestä kuormasta eli GK:sta. Patrick Holfordin mukaan ruuan kevyt glykeeminen kuorma on onnistuneen ruokavalion avain.  GK on glykeemistä indeksiä tarkempi mittari eli tässä tapauksessa mitataan nimenomaan glykeemistä kuormaa. Holfordin ruokavalio koostuu GK:ssa sekä hiilihydraateista että proteiineista.



Ruokavalio lupaa (kuten kaikki muutkin), että syömällä GK tietoisesti näytät hyvältä, hallitset painoasi, syöt terveelisesti ja tunnet itsesi terveeksi.

En ole itse aiemmin tutustunut tähän ruokavalioon, mutta ensisilmäyksellä se näyttää ihan toimivalta. En tiedä onko eroa laskeeko kaloreita, glykeemistä kuormaa ja painonvartijoiden pisteitä. Jokaisen taustalla on kuitenkin se yksin kertainen tietämys, että laihtumista tapahtuu kun kulutus on energian saantia suurempaa.

Holfordin ruokavaliossa vehnästä on tehty mielestäni hirviö. Nykyään varmasti kaikki tietävät, että nimenomaan valkoinen vehnä ei ole paras vilja, mutta on se parempi vaihtoehto kuin sokeri. Kaikki on suhteellista.


Pikainen tutustumiseni kirjan kautta Holfordin ruokavalioon sai kiinnostukeni heräämään. Ruokavaliossa on paljon oikeaa tietoa ravitsemuksesta taustalla ja samalla kyseinen ruokavalio on lähes samanlainen kuin nykyinen ruokavalionikin. Pidän siitä, että aterialla syödään sekä hiilareita että proteiineja.

Tätä blogia voi seurata nyt myös Facebookin kautta, ei muuta kuin tykkäilemään!
https://www.facebook.com/KohtiKevyempaaArkea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti