tiistai 11. kesäkuuta 2013

Tekosyyt romukoppaan osa 1

Kesä, mikä ihana tekosyy. Ja pah, tekosyyt saa nyt mennä romukoppaan!

Tekosyy 1: Kiire
Taisinkin jo viimeksi kirjoittaa, että minulla on nyt ollut todella kiirettä. Nytkin minun pitäisi lukea tenttiin, mutta jostain syystä tämän kirjoittaminen kiinnosti enemmän kuin henkilöarvioinnin opiskeleminen. Tästä eteenpäin kiire ei ole minkäänlainen tekosyy syödä mitä sattuu. Myönnän: Viikonlopun aikana tuli syötyä vain kaikkea mitä teki mieli, jopa maksalaatikkoa! Vaa'alle en ole vielä uskaltanut astua. Kiireen myötä kuntoileminenkin on jäänyt vähille, koska ei ole muka aikaa. Jostain olisi vain löydettävä se aika jatkossa. Kiire ei voi olla tekosyynä sohvalla makoilulle.

Itse en ole lomalla, vaan teen koko kesän opintoja, mutta jossain vaiheessa aion kuitenkin pitää jonkinlaista lomaa. Ihmisen pää ei kestä jatkuvaaa suorittamista, joten joskus on otettava vain rennosti. Rentoilun ei kuitenkaan pitäisi tarkoittaa sitä, että syödään miten sattuu ja liikuntaan jos huvittaa. Eihän siitä mitään tulisi, jos ruokaileminen on arkena suorittamista. Mielestäni rentouiluun kuuluu hyvä ja terveellinen ruoka sekä liikunta.

Jatkossa kiireeksi luetaan vain henkensä edestä pakeneminen, jota tapaamani orava harrasti. Muuten elämä saa olla henkensä ylläpitämistä terveelisten elämäntapojen kautta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti