lauantai 25. toukokuuta 2013

Nokkoskeittoa ja palstaviljelyä

Tänään alkoi palstaviljelykausi tässä taloudessa. Toista vuotta kasvattelen hyötykasveja omaksi ilokseni ja vatsani täytteeksi. Palstaviljely tuo myös hieman tekemistä kesään, jos sitä muuten ei keksi. Tänään tuli taas muistettua, kuinka tehokasta liikuntaa tuo pellossa kyykkiminen ja vesien kantaminen onkaan. Tämän päivän 6 tunnin uurastus tuntuu lihaksissa jo nyt.

Palstalla kasvaa tänä vuonna ainakin perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta, purjoa, selleriä, sipulia... Kesäkurpitsat ja muut kurpitsat tulevat pellolle vasta myöhemmin kasvamaan.

Pellolta lähtiessä bongasin nokkosia, joista teinkin ruuan täksi illaksi. Nokkoskeittoa, voiko parempaa ruokaa olla edes olemassa? Paljon parempaa kuin pinaattikeitto, vaikka samalle näyttääkin.

Nokkoskeitto
50 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
n. 2 dl esikäsiteltyä nokkosta (ryöpätään ja hienonnetaan)
valkopippuria
sokeria
suolaa

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Anna kiehua hetken.
Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna samalla kiehuvaksi.
Lisää nokkoset. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti välillä sekoittaen.
Mausta. Älä keitä suolan lisäämisen jälkeen. 


Kiehautetut nokkoset voi silputa esimerkiksi blenderissä.



 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti