perjantai 3. tammikuuta 2014

Ensimmäinen päivä 5:2 -pätkäpaastoa takana

Päädyin noudattamaan 5:2 -pätkäpaastoa näin vuoden alun kunniaksi. Tätä olenkin jo pitkään halunnut kokeilla, mutta jostain syystä en vain saanut itsestäni irti sitä vähääkään, että edes kokeilisi. Nyt sen aika kuitenkin on. Kohta olenkin kokeillut jo kaikki mahdolliset ja mahdottomat diettitavat. Ja kaikki niistä ainakin jotenkin on toiminut, mutta ongelmana onkin niiden noudattaminen koko loppuelämän.

5:2 -dieetissä paastoillaan siis kahtena päivänä viikossa ja muulloin syödään ns. normaalisti eli n. 2000 kcal per päivä. Joissain versioissa kalorien saanti rajoitetaan 1400 kcal, mutta se kuulostaa omaan korvaani liian rankalle. Paastopäivinä syödään 500 kcal (miehet 600 kcal) ja paastopäivät eivät saisi olla peräkkäisinä päivinä. Itse pidän paastopäivät maanantaisin ja torstaisin.

Ensimmäisen paastopäivän ruokalista:
kaurapuuro + mustaherukat 168 kcal
salaatti + 50g jauhelihaa 133 kcal
2 munan munakokkeli sipulilla ja tomaatilla 201 kcal
yhteensä 502 kcal


Paastopäivän voi toteuttaa joko normaalilla ruualla tai ateriankorvikkeilla. Jotkut syövät paastoäivänä vain yhden 500 kcal aterian ja elävät lopun päivää kalorittomilla juomilla. Itse en tähän pystyisi.

Huomasin, että Xtravaganza tarjoaa tällä hetkellä painonhallinta ryhmää ja ohjeita tämän 5:2 -pätkäpaaston pohjalta. Heillä ilmeisesti paastopäivät toteutetaan ateriankorvikkeilla, joita saa muuten kuka vain ostettua KevytKaupasta.
Löydä sinulle sopivat dieettituotteet DieettiRäätälillä!

http://www.aminoporssi.fi/shop/gateways/tradetracker/?tt=5728_12_123157_&r=%2Fprotein_diet_1

Itse olen suunnitellut joskus korvaavani jonkun aterian mahdollisesti Protein Diet -valmisteilla. Olen itse tykästynyt näiden makuun, eikä kaloreitakaan ole ihan järkyttävästi per annos. Proteiini myös täyttää vatsan ja pitää näläntunteen loitolla.

http://www.aminoporssi.fi/shop/gateways/tradetracker/?tt=5728_12_123157_&r=%2Ffit_%2B_feelgood

Fit+ Feelgood -ateriankorvikettakin olen kuullut käytettävän pätkäpaastoilussa, mutta sitä en vielä itse ole testannut. Jos paastopäivät pelottavat, voisi niinä päivinä ainakin kokeilla konjamia, joka täyttää vatsan ja auttaa näin mm. pienentämään annoskokoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti