tiistai 27. elokuuta 2013

Ensimmäinen juoksulenkki

Nyt se on tehty, nimittäin ensimmäinen juoksulenkki. Uhkasin edellisessä postauksessa, että tämän syksyn uutuutena voisin kokeilla juoksemista. Tein siis työtä käskettyä tai luvattua.

Juoksukenkien ostaminen osoittautuikin huomattavasti haastavammaksi projektiksi kuin oli koskaa osannut kuvitella. Luulin ensinnäkin pärjääväni 70 euron budjetilla. Ei tuollainen summa olisi riittänyt alkuunkaan.

Ensimmäisessä kaupassa ei ollut ollenkaan minulle sopivia kenkiä. Tarvitsen pronaatiotuetut kengät, joita ei tähän aikaan vuodesta näyttänyt liikkeissä kovinkaan monia pareja olevan. Saati sitten, että ne olisivat olleet kohtuullisen edullisia.

Pronaatiotuetuista kengistäkään ei kaikki kokeilemani olleet ollenkaan hyvät jalassa. Parhaimmillaan kengät tuntuivat kuin pilvillä olisi kävellyt, mutta se oli myös hyvin outoa. Toinen ongelma olikin sitten siinä, etteivät kengät tuntuneet tukevilta. Ja jos tuntuivat, ne olivat myyjän mielestä liian pienet kengät. Siinä vaiheessa alkoi jo palamaan käpy.

Lopulta löysinkin omat kenkäni alelaarista aivan sattumalta. Viimeinen pari ja juuri sopivan kokoinen jalkaan. Tämä oli selvä merkki kohtalolta, että osta nämä (eikö vain). Väri ei kylläkään ollut yhtään minua, mutta eikai juoksukenkiä osteta ulkonäön perusteella?


Ensimmäinen lenkkikin kengillä on takana. Oli jännittävää ja hauskaa! En oikeasti uskonut kykeneväni juoksemaan ollenkaan, mutta niin vain pääsin kotiin. Tein intervalliharjoituksena tuon ensimmäisen juoksulenkkini. Ensin 5 minuuttia kävelyä ja siitä sitten 2 minuuttia juoksu. Tämän jälkeen 2 minuuttia kävelyä ja sitten 3 minuuttia juoksua.... jne. lopulta juoksin 5 minuuttia yhteen pötköön, joka on minulle suuri saavutus. 5 minuutin juoksun jälkeen lähdin tiputtamaanintervallien minuutteja. Yhteensä lenkkiin meni aikaa 45 minuuttia ja matkaa kertyi 5 km.

1 kommentti: