lauantai 3. elokuuta 2013

Ruokaa omalta viljelypalstalta

Tein tänään ruokaa oman viljelypalstan antimista. On suorastaan nautinto syödä ruokaa, jonka on itse kasvattanut, hakenut pellosta ja valmistanut.

Viljelypalstalle ei ole kotoa kuin n. 1 km matka, joten se sujuu hyvin nopeasti pyöräillen. Pellon laidassa on hyvä säilyttää pyörää sillä aikaa kun itse häärii palstallaan.

Pyöräni mun..

Porkkanaa ja palsternakkaa on tulossa oikein reippaasti, ensimmäiset porkkanat otinkin jo tänään käyttöön. Sipulit alkavoivat olemaan kasvamisensa loppupäässä, joten niistäkin isompia otin käyttöön.

Porkkanoita rivissä


Kesäkurpitsakin vielä kovasti yrittää kasvaa vaikka aluksi näytti ettei näistä mitään tulisikaan. Kesäkurpitsa on yksi lemppari kasvikseni, koska siitä saa tehtyä todella helposti todella maukasta ruokaa. Nam nam. Kohta näitäkin saa (ainakin kaksi) omasta pellosta.

Kesäkurpitsan alkuja

Pieniä varsisellereitä kiihdyttämään aineenvaihduntaa. Toivottavasti sellerit vielä kasvaisivat, koska nyt ne ovat vielä hieman turhan pikkuisia.




Kun kaikki tarvittavat kasvikset oli pellon uumenista kaivettu pussiin oli kotimatkan aika. Mä niin rakastan tuota alla olevaa näkyä. Omasta mielestäni tuo asuinalue näyttää niin viihtyisälle ja kauniille aina. Eipä siis mikään ihme, että olen viihtynyt alueen asukkaana jo lähes 7 vuotta.





Uusia perunoita tillillä seuranaan punajuurista, sipuleista, porkkanoista ja varsiselleristä tehty paistos. Kasvikset on paistettu pienessä tilkassa öljyä ja maustettu suolalla, rakuunalla ja hunajalla. Suorastaan taivaallinen ruoka! Mulle tuli nyt taas nälkä, kun tätä kuvaa katselin...

Lopuksi vielä silpoin tillit pakastimeen. Siinä oli aikamoinen homma, mutta eipähän tarvitse talvella harmitella, ettei tullut laitettua tilliä pakastimeen. 


Huomisiin ruokiin jäi vielä aineksia ihan mukavasti. Saa nähdä mitä noista huomenna keksii. Näiden lisäksi perunoita jäi oikein mukavasti vielä odottamaan seuraavia ruokia. Oman maan perunat ovat niin ihania, kun niissä on niin ohuet kuoret ja paljon makua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti