perjantai 19. lokakuuta 2012

Kauppojen proteiini-sitä ja proteiini-tätä tuotteet

Nykyinen trendi näyttää olevan proteiinitietoisuus ruokavaliossa. Erittäin hyvä asia, sanon minä. Proteiini on tärkeä ravintoaine varsinkin aktiiviliikkujille ja laihduttajille. Proteiini säästää laihduttajien lihakudoksia painonpudotuksen aikana ja sillä on myös hyvä kylläisyysarvo.

Mutta voi kuinka minua ärsyttää mainostajien proteiini-sitä ja proteiini-tätä tuotteet. Löytyy proteiinirahkaa, proteiinijogurttia, proteiinijuomaa ja proteiinipastaa. Olen odottanut innolla milloin lihantuottajat keksivät markkinoida lihojaan lisäämällä nykyisen tuotenimen eteen proteiini-sanan ja samalla nostavat hintoja, mutta onneksi tällainen markkinointi on laitonta lihojen osalta, ellei niissä oikeasti ole enemmän proteiinia kuin perustuotteessa.

Pikainen tarkastelu paljasti, että esimerkiksi proteiinirahkassa ei ole sen enempää proteiinia kuin maustamattomassa maitorahkassa. Proteiinirahka sisälsi myös maustamatonta maitorahkaa enemmän sokeria (5,6g/100g). Minulta tämä tuote jäi tuon jälkeen kaupanhyllylle odottamaan seuraavaa mainonnan uhria. Minun rahkani koostuu edelleen rasvattomasta maustamattomasta maitorahkasta sekä itse poimituista marjoista, joista saa mm. vitamiineja.

Proteiinirahkarae on samanlainen tuote kuin proteiinirahka, mutta siihen on lisätty raejuustoa. Jostain syystä sokeria oli taas lisätty tuotteeseen. Minun oma rahkarakeeni syntyy kotona rahkasta ja raejuustosta, jonka maustan esimerkiksi mehukeitolla.

Proteiinijuomien merkitystä olen myös ihmetellyt. Mihin tätä voi käyttää? Urheilun jälkkeen? Vai korvaamaan välipalan? Mutta, mutta... Yhdessä annoksessa näyttäisi olevan n. 20 g proteiinia, joka on vähemmän kuin käyttämässäni proteiinilisässä (Fast Whey+). Lisäksi sokerin määrä on hurja! Sitäkin näyttäisi olevan näissä Valion proteiinijuomissa yhdessä annoksessa 20g, kun taas Wheys+ sisältää sokeria yhdessä annoksessa vain 0,2g.

Proteiinipasta herätti kuitenkin oman mielenkiintoni. Pastan syönti on minun osaltani jäänyt vähiin, vaikka suorastaan rakastin sitä ennen. Voisiko tämä tuote olla järkevä valinta silloin tällöin tapahtuvaan pastalla herkutteluun? Tulevaisuus näyttää, sillä paketti odottaa jo kaapissa testikäyttöä. Kyllähän tuonkin proteiinimäärän voisi ottaa jostain muualta ja syödä sama määrä pastaa sitten ihan perusmakaronina, mutta silloin söisin enemmän kaloreita kuin jos söisin pastani proteiinipastana.

Hanki omat kunnolliset proteiinivalmisteet ja painonhallintatuotteet täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti