Ensimmäisenä testiin pääsi kasvispihvit, jotka voi valmistaa uunissa, grillillä tai paistinpannulla. Tuote sisältää: Soijaproteiini 60% (vedellä turvotettu), vehnäproteiini 17% (vedellä turvotettu), sipuli, kananmunan valkuaisjauhe, kasviöljy, suola (1.8%), hiiva, maltodekstriini, hernekuitu, tärkkelys, aromit, sipulijauhe, valkosipulijauhe, mallasuute (ohra), stabilointiaineet (guarkumi, natriumalginaatti), mausteet, rypälesokeri, väri (sokerikulööri), happamuudensäätöaine (sitruunahappo). Yhdessä pihvissä on 126 kcal, proteiinia 13,5 g, hiilihydraatteja 7,1 g, rasvaa 4,5 g, ravintokuitua 1,5 g, natriumia 0,5 g. Tuote on merkitty voimakassuolaiseksi, mutta omaan suuhun suolaisuutta en havainnut.
Mielikuvituksettomasti valmistin siskoni avustuksella kasvispihveistä hampurilaisia ystävilleni. En tunne yhtäkään ihmistä, joka ei tykkäisi hampurilaisista, joten mielestäni on turha lähteä merta edemmäs kalaan ja keksiä jotain super erikoista ja erilaista ruokaa pihveistä. Suurin yllätys pakettia avatessani oli, että kasvispihvit eivät näyttäneet perinteisiltä kasvispihveiltä eli oranssin ja vihreän sekoitukselta, vaan ne muistuttivat lähinnä teollisia jauhelihapihvejä väriltään että koostumukseltaan. Olipa pihvien pintaan jopa tehty parillapannu raidat, joka loi vielä suuremman illuusion lihapihvistä. Itse en tuotetta parillapannulle uskaltanut laittaa lämpenemään, joten oli mukavaa, että raidat olivatkin jo valmiina.
Hampurilaisten valmistus alkoi majoneesin tuunaamisella. Joku kätevämpi tekisi majoneesinkin varmasti itse, mutta minulle riitti kaupan kevyt majoneesi pohjaksi. Tarkoituksena oli tehdä kaksi majoneesia; valkosipuli ja chili.
Chilimajoneesiin tuli tuoretta chiliä. Tuore chili on aika mietoa suomessa, joten lisäpotkua majoneesin haettiin chilikastikkeesta.
Valkosipulimajoneesiin raastettiin valkosipulia. Pieniteräisellä raastimella saa todella hyvän koostumuksen valkosipulille, jolloin maut irtoavat todella hyvin. Valkosipulimajoneesiin ei tarvinnut valkosipulin lisäksi lisätä mitään muuta. Valkosipuli on erinomaista sellaisenaan.
Ja tässä sotketaan majoneesiin mausteita. Lisää chilikastiketta!
Kypsää, tuoretta, suomalaista tomaattia. Herkullista ja mehukasta.
Uunissa paistui lohkoperunat sekä loppu ajasta lämpesivät ruisleivät, joita käytettiin hampurilaissämpylöinä.
Ja pannulla puolestaan paistui kasvispihvit. Kuten jo aiemmin mainitsin, nuo pihvit eivät todellakaan näytä kasvispihveiltä, vaan jauhelihapihveiltä. Itse tykkään erityisesti noista raidoista, vaikka makuunhan ne eivät vaikuta millään tapaa. Ulkonäkö on kuitenkin jo puoliruokaa. Paistamiseen ei tarvinnut ollenkaan rasvaa.
Jokainen sai koota itse oman hampurilaisensa. Tarjolla oli tomaattia, kurkkua, salaattia, punasipulia, majoneeseja sekä cheddarjuustoa.
Kuva kattauksesta. Lohkoperunat tarjoiltiin omista pienistä kupeista, joista jokainen sai sormin napsia halutessaan niitä.
Dipit saivat omat nimikkokoristeensa, joista dipit oli helppo tunnistaa. Chilimajoneesi sai chilihatun ja valkosipulimajoneesia koristi valkosipulin kynsi, joka asennosta riippuen muistutti joko mantelia, banaania tai cashewpähkinää.
Tässä yksi herkullinen hampurilainen ennen haukkaamista.
Ja toinen versio ennen haukkaamista. Muista en kerennyt napsasta kuvaa.
Lautaset tyhjinä. Hyvin maistui.
Kaikenkaikkiaan jokainen tykkäsi hampurilaisestaan. Kaikki olivat sitä mieltä, että jos eivät olisi tienneet syövänsä kasvispihviä, olisi pihvi mennyt täysin jauhelihapihvinä. Ensimmäiset haukkaukset olivatkin epämääräistä maistelua ja ihmettelyä. Alkuun ei oikein tiennyt, että mitä söi. Itse odotin kasvispihvimäistä koostumusta ja makua, mutta kaikki viittasi kuitenkin jauhelihapihviin. Pihvissä oli hyvin makua ja se sopi todella hyvin hampurilaisen väliin. En osaa sanoa maistuisiko pihvi yhtä hyvin jossain muussa ruuassa esimerkiksi perunamuusin kanssa. Kaikki syömässä olleet olivat vannoutuneita lihansyöjiä itsenäni lukuun ottamatta, mutta silti jokainen oli sitä mieltä, että näitä pitäisi tehdä useamminkin. Itse en erityisemmin pidä jauhelihapihvistä tehdyistä hampurilaisista (en edes itsetehdyistä jauhlihapihveistä valmistetuista). Vaikka tämä kasvipihvi jäljittelikin jauhelihapihviä, se maistui omaan suuhuni paremmalta kuin jauhelihapihvi. Porukalla päätimme antaa pihveille arvosanan 9+ . Hampurilaiset itsessään olivat 10- .
Yhdessä paketissa on 4 kohtuullisen kokoista pihviä ja paketin hinta on n. 4 euroa.
Hinta on siis tavallisia teollisia jauhelihapihvejä kalliimpi, mutta toisaalta tuotteen laatu ja maku on kymmenkertaisesti parempi. Itsetehdyt jauhelihapihvit laadukkaasta ja kevyestä jauhelihasta tulee aikalailla samoihin hintoihin.
Buzzadorina toimiessani saan tuotteita kokeiltavakseni ja arvioitavakseni. Kerron tuotteista oman rehellisen mielipiteeni. Buzzaus eli tuotteista kertominen tapahtuu kasvotusten, blogeissa, facebookissa, twitterissä, keskustelupalstoilla ja lopuksi jokaisesta kampanjasta tehdään vielä loppuraportti.
Kiinnostuitko?
Buzzadorina saat mahdollisuuden päästä testaamaan uusia tuotteita ja palveluita ilmaiseksi, sekä kertoa ystävillesi niistä. Useimmissa kampanjoissa myös ystäväsi saavat mahdollisuuden päästä osallistumaan tuotteiden ja palveluiden testaamiseen. Se kuinka nopeasti pääset ensimmäiseen kampanjaan mukaan, riippuu siitä kuinka hyvin sovit kampanjan kohderyhmään, jonka asiakas on määrittänyt. Kun sovit kampanjan kohderyhmään, saat tietoa kampanjasta sähköpostitse. Sitten pääset valitsemaan haluatko osallistua kampanjaan, vai etkö halua.
Seuraa tätä linkkiä rekisteröityäksesi Buzzadoriksi (minun käyttäjänimi on endulainen).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti