keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Rentoutumista

Arjen keskellä unohtuu liian usein rentoutuminen. Tämän viikon yksi tavoitteistani on käyttää jokaisesta päivästä hetki rentoutumiseen. Itselleni rentoutuminen tarkoittaa tietoista itseen keskittymistä eli se ei ole sama asia kuin rento olo, jonka voi saavuttaa esimerkiksi televisiota katsoessa.

Rentoutumisharjoitus:
Makaa selälläsi esim. sängyllä, voit laittaa rentouttavaa musiikkia tai rentouttavaa luonnon ääntä soimaan mieluiten kuulokkeiden kautta. Kuulokkeet vaimentavat samalla ulkoa päin tulevia häiritseviä ääniä. Keskity hengittämään syvään noin pari minuuttia. Tämän jälkeen keskitä ajatuksesi jokaiseen raajaan erikseen ja yritä saada niistä ylimääräiset jännitykset pois. Anna ajatusten tulla ja mennä, älä jää niihin kiinni, mutta älä myöskään estä niitä. Keskity hengitykseen ja musiikkiin. Nauti olosta. Kun tunnet olevasi valmis, nouse hitaasti istumaan ja siitä seisovilleen. Venyttele hetki.


Olen käyttänyt rentoutumiseen myös iPhoneen saatavia rentoutusohjelmia. Osa näistä on huonoja, mutta muutamia hyviäkin joukosta löytyy. En lähde tässä suosittelemaan mitään yksittäistä ohjelmaa, koska mielestäni niiden toimivuus on hyvin yksilökohtaista ja kiinni omista mieltymyksistä.

Itse koen rentoutumisen virkistävämpänä kuin päiväunet. Hyvän renotutumishetken jälkeen olo on virkeä ja ylimääräiset kolotukset ovat hetkeksi ainakin poissa. Hyviä renotutumismusiikkeja löytää youtubesta ja näissäkin omat mieltymykset vaikuttavat musiikin valintaan.

1 kommentti:

  1. Mun mielestä meidän jokaisen pitäis joskus rentoutua ihan tarkoituksella, eikä vaan esim. telkkaria katsellen. Se on vaan yllättävän vaikeata...

    Sulle on muuten haaste mun blogissa :)
    http://kurvitkuriin.blogspot.fi/

    VastaaPoista