perjantai 5. huhtikuuta 2013

Neiti ärripurri ja olipa kerran kengät

Ei mennyt ihan putkeen tämän päiväinen kävelylenkki terveysasemalle ja takaisin. Lähinnä tuntui sille, että Neiti ärripurri oli taas liikenteessä itseni sijaan.

Kävelylenkki terveysasemalle reseptin uusintaan oli tarkoitus toteuttaa uusilla kengilläni. Ihanat vapaa-ajan jalkineet, joiden kuvaus kuuluu: "kävely- ja vapaa-ajan jalkine naisille, kevyt ja vaimentava Phylon-välipohja". Ja tälle ne lähtiessä näytti:


Terveysaseman reseptin uusinta on avoinna internetin mukaan klo 16 saakka. Tulin paikalle klo 15.15 ja huomasin erillisen lapun, jossa luki reseptin uusinnan loppuvan klo 15.30. Hämmennyin, katsoin kelloa ja tuumasin ehtineeni. Mutta reseptin uusinnan vuoronumerolaite oli jo viety pois ja aulassa istuva asiakas tuumasi, että hän on päivän viimeinen reseptin uusija. Minun Neiti ärripurri pääsi siinä vaiheessa valloilleen ja tuumasin vain, että sehän nähdään. Pian paikalle tuli toinenkin asiakas, jota oli aamulla ohjeistettu samaisella terveysasemalla tulemaan ennen klo 16. Hoitajan tullessa kutsumaan päivän "viimeistä asiakasta" sisään, ihmettelin tilannetta ja sanoin muutaman valitun sanan aiheesta. Hoitaja valitteli omia ylitöitään ja sitä, että hänen on päästävä tänään lähtemään töistä ajoissa. Ei hoitajan ylityöt ole asiakkaiden vika, joten miksi asiakas saa kärsiä vai eikö kunnallisen potilaat ole asiakkaita ollenkaan? Joku voisi tähän tuumata, että olisit lähtenyt aikaisemmin liikkeelle. Niinpä, mutta kun päivääni kuuluu muutakin kuin terveysasemalla käyminen. Minun mielestäni palvelua on saatava klo 16 saakka, jos näin ilmoitetaan. Mitä mieltä olisitte jos kauppa ilmoittaisi olevansa auki klo 21 saakka, mutta tullessasi klo 20:20 kaupan ovelle, huomaisit ovien olevan jo kiinni? Niinpä. Onneksi hoitaja suostui pitkin hampain ottamaan vielä sillä hetkellä paikalla olleiden reseptit uusintaan.

Kotiin päin lähtiessä vilkaisin uusia kenkiäni ja voi *piiiiip*, sauma halki! Kotona tarkemman tutkiskelun jälkeen huomasin hajonneen sauman lisäksi pohjan irvistävän jo nyt hitusen sekä pohjien olevan rei'illä. Jollain tavalla voisin ymmärtää kenkien hajoamisen, jos ne olisivat olleet minulle pienet tai puristaneet edes jostain suunnasta. Nämä kengät ovat harvinaisen leveät ja tilavat, jopa omaan makuuni liiankin tilavat.





Kestävät kengät? No ei todellakaan. Pääsenpähän kauppaan taas valittamaan... :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti