tiistai 2. huhtikuuta 2013

Välitavoitteista palkitseminen

Olen ymmärtänyt, että laihduttaminen on helpompaa kun asettaa välitavoitteita. Aikoinaan painonvartijoissa jokaisesta pudotetusta 3 kilosta sai tähden laihdutuspassin kanteen. Näitähän sitten itselleni kertyi 8 kipaletta, ja voi että olin ylpeä niistä jokaisesta. Siis oikeasti: aikuinen ihminen iloitsee kultaisesta tähden muotoisesta tarrasta! :D



Tammikuussa 2012 lanseerasin tässä taloudessa käsitteen "tähtipalkinto". Tarkoituksena oli, että avomieheni antaa minulle pienen tähtipalkinnon (eli esim. tarra, johonkin lappuun jääkaapin oveen), mutta homma luisui heti käsistä. Mieheni mielestä tarra ei ole riittävä palkinto, jonka vuoksi sain korvakoruja, juomapullon yms. Palkintoja en koskaan saanut punnituspäivänä, kuten oli alunperin tarkoitus, vaan joskus kun asian muisti ja kerkesi hoitaa. Arvata saattaa, ettei tämä toiminut motivaattorina. 

Seuraavaksi päätin palkita itse itseäni hyvästä saavutuksesta. Viime keväänä kun rikoin maagisen rajan 80 kg (jonka siis olen onnistunut ylittämään yrityksistä huolimatta... Kilpirauhasen syy?) ostin itselleni aivan ihanat Otomixin salikengät.

Nyt olisi kenties aika asettaa itselleni taas välitavoitteita ja keksiä oikeat palkinnot niistä jokaiseen. Jos palkitsen itse itseäni, pitäisi palkintojen olla houkuttelevia. Jos joku muu palkitsee, niin silloin jopa pelkkä tarra varmastikin riittäisi... 

Mutta mikä on hyvä palkinto? Ruualla palkitseminen tuskin on fiksua, koska olen jo valmiiksi tunnesyöppö. Opintotuella elävänä minulla ei ole varaa juuri mihinkään, kuntosalin kuukausimaksukin on suuri satsaus, johon ei oikeasti olisi varaa. Vapaapäivä kotitöistä? Ei ehkä, koska ne työt on seuraavana päivänä edessä kuitenkin. Ylimääräinen punttitreeni? Eipä innosta, kuulostaa lähinnä rangaistukselle.

Apua! Olisiko kenelläkään ideoita palkintoihin?

Seuraava tavoitteeni kuitenkin on 80 kg ja siitä aion palkita itseni (vaikka ei ole fiksua) subin patongilla. Grillattua kanarintaa, kiitos ja nam.

2 kommenttia:

  1. Itsekin oon yrittänyt itseni palkitsemista, mut jos ne palkinnot ei oo kunnolla selvillä niin ei ne paljoo motivoi:d motivoivampana muöle toimii esim liian pienet housut, ja kun mietin sitä fiilistä kun joskus saan ne päällleni niin jää herkut syömättä:) kannattaa siis kokrilla motivaatiovaatteita. :) myös esim hieronta tai kasvohoito vois myös olla kiva palkinto, eikä ne niin hirveen kalliita oo jos ei sitä kalleinta versiota valitse:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Motivaatiovaatteet olinkin unohtanut jo ihan täysin. Kiitos vinkistä! Näitä liian pieniä housuja onkin vaatekaappi pullollaan, joten täytynee mennä sinne penkomaan. :) Kasvohoito olisi kyllä ihanaa luxusta, joka varmasti motivoisi vaikeina hetkinä. Tuokin vinkki siis korvan taakse.

      Poista