perjantai 5. huhtikuuta 2013

Tuloksia nopeasti, vai sittenkin hitaasti

Nopea laihtuminen on varmasti jokaisen haave. "Voi kumpa saisin nämä kilot äkkiä pois", kuulostaa erittäin tutulta lausahdukselta. Miksi? Miksi ne kilot pitäisi saada pian pois? Onhan se mukava näyttää hyvälle ja tuntea itsensä onnistuneeksi, mutta onko siellä taustalla kuitenkin kuuriluonteinen ajattelumalli. "Kun saan nämä kilot pois, voin lakata laihduttamasta" eli palata entiseen, jonka seurauksena kaikki kilot mahdollisesti jopa korkojen kanssa on vuoden kuluttua takaisin.


Nopea laihduttaminen toimii varmasti hyvänä starttina tulevalle elämäntapamuutokselle. Joskus nopea laihdutus on paikallaan ennen jotain leikkausta. Nopeasta laihduttamisesta saattaa ollaa hyötyä myös silloin, jos painoa pitää pudottaa vähän ja vain  hetkellisesti. Toisaalta, jos näitä hetkellisiä laihdutuksia on jatkuvasti, niin järkevämpää olisi muuttaa koko elämäänsä ja ruokailutottumuksiaan terveellisempään suuntaan, jotta sitä laihduttamisen tarvetta ei tulisi.

Nopea laihdutus tunnetusti hävittää myös lihasmassaa. Toisaalta ilmeisesti myös hidaskin painonpudotus ilman lihaskuntoharjoitteita tuhoaa aina lihasta, mutta pienemmissä määrin.

Hidas painonpudotus vaatii motivaatiota tehdä elämäänsä muutos. Silloin täytyy hyväksyä tosiasia, että omassa historiassa kaikki ei ole niinkuin pitäisi ja sinne ei ole enää palaamista. Hitaassa laihduttamisessa saavutus on jo painon nousun pysähtyminen. Siitä on hyvä lähteä eteenpäin ja kohti uutta elämää.

Nykyinen naisvartaloihanne on muuttunut mielestäni tikkulaihoista ja sairaannäköisistä mallitytöistä treenattuun ja terveelliseen, naiselliseen vartaloon. Tämä on todella hieno muutos, kunhan muistaa, ettei kisalavojen rasvattomat vartalot ole kaikkia varten eivätkä ne ole arkipäivää.

Malttamattomuus on oma paheeni. Vaikka kuinka yritän jankuttaa itselleni, että hitaasti hyvä tulee ja minulla on koko elämä aikaa, nii olisihan se äärimmäisen mukavaa olla laiha jo huomenna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti