tiistai 30. huhtikuuta 2013

Buzzador: Kasvispullat tomaattisessa kastikkeessa

Hälsans Kök -tuotteiden testailu jatkuu. Vuorossa on kasvispyörykät. Odotusarvona oli jauhoinen maku, jossa maistuu porkkana ja herne. Eli toisinsanoen odotin näitä perinteisiä kasvispyöryköitä, joita saa ostettua einesosastolta ja joita minulle yläasteella syötettiin joka toinen päivä, koska kasvissyöjille ei ollut muuta ruokaa (yksi syy lisää miksi luovuin monen vuoden jälkeen kasvisruokavaliosta).


Nopealla vilkaisulla kaappiin sain selville tarjolla olevat raaka-aineet, joiden pohjalta päätin tehdä erittäin nopeasti valmistuvan tomaattisen kastikkeen pyöryköille. Lisukkeeksi salaattia ja tuorepastaa.

4 annosta
1 pkt Hälsans Kök -kasvispyöryköitä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä (tai puolikas kynnettömästä valkosipulista)
370 g tomaattimurskaa (chilillä maustettua)
200 g paseerattua tomaattia
1,5 dl vettä
suolaa
muita mausteita maun mukaan (mustapippuria, valko- tai punaviiniä, basilikaa, oregaanoa... jos haluat tuhdimman kastikkeen lisää vielä kermaa)






Paista pyörykät paistinpannulla. Kun ne alkavat olla valmiita, lisää sekaan silputtu sipuli ja kuullota ne. Murskaa valkosipulit ja laita ne kattilaan. Lisää kattilaan tomaattimurska ja paseerattu tomaatti sekä vesi. Lisää paistetut pyörykät sekä sipuli. Sekoita ja anna kiehua.










Kaiken kaikkiaan maukas ruoka. Pyörykät yrittivät jäljitellä lihaa, jossa se onnistuikin ihan hyvin. Esimerkiksi kuvan perusteella en osaisi erottaa onko kyseessä lihapulla vai kasvispulla. Lihapullia en näillä pyöryköillä korvaisi, mutta kasvispullien tilalle nämä laittaisin ehdottomasti. Kasvispullakategoriassa ehdoton ykkönen. Pullat eivät kuitenkaan olleet yhtä mehukkaita (rasvaisia?) kuin lihasta valmistetut ja suu tuntuma oli hieman kuiva tai sitkeä... en osaa kunnolla kuvailla, koska se ero lihapullaan on hitusen pieni. Makua häiritsi tietoisuus siitä, että syö kasvituotetta, mutta ulkonäkö kertoi muuta, jonka vuoksi makuelämys oli ristiriitainen. Ei taaskaan oikein tiennyt, että mitä syö, mutta samaan hengenvetoon oli lisättävä, että tämä on kuitenkin oikein hyvää, vaikka ei nyt ihan lihanveroista olekaan. Toisaalta saako kasvispullia edes verrata lihapulliin? Ehkä tässä tapauksessa...

Hintaa yhdellä paketilla oli n. 4 euroa (muistaakseni 4,32 e).
5 kasvispullaa (70 g) sisältää 119 kcal, proteiinia 12,6 g, hiilihydraattia 7,4 g, rasvaa 4,2 g, ravintokuitua 0,7 g.

Lisää tietoa: http://www.halsanskok.fi
 
Buzzadorina toimiessani saan tuotteita kokeiltavakseni ja arvioitavakseni. Kerron tuotteista oman rehellisen mielipiteeni. Buzzaus eli tuotteista kertominen tapahtuu kasvotusten, blogeissa, facebookissa, twitterissä, keskustelupalstoilla ja lopuksi jokaisesta kampanjasta tehdään vielä loppuraportti. 

Kiinnostuitko?
Buzzadorina saat mahdollisuuden päästä testaamaan uusia tuotteita ja palveluita ilmaiseksi, sekä kertoa ystävillesi niistä. Useimmissa kampanjoissa myös ystäväsi saavat mahdollisuuden päästä osallistumaan tuotteiden ja palveluiden testaamiseen. Se kuinka nopeasti pääset ensimmäiseen kampanjaan mukaan, riippuu siitä kuinka hyvin sovit kampanjan kohderyhmään, jonka asiakas on määrittänyt. Kun sovit kampanjan kohderyhmään, saat tietoa kampanjasta sähköpostitse. Sitten pääset valitsemaan haluatko osallistua kampanjaan, vai etkö halua.
Seuraa tätä linkkiä rekisteröityäksesi Buzzadoriksi (minun käyttäjänimi on endulainen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti