torstai 11. huhtikuuta 2013

Kurkkaus jääkaappiin

Jääkaappi paljastaa ihmisestä paljon. Mitä se syö ja miten se elää? Keittiöpsykologi voisi ehkä tehdä jopa luonneanalyysiä jääkaapin perusteella. Järjestyksessä oleva kaappi kertoisi tarkkuudesta ja täsmällisyydestä, sekava kaappi taas kertoisi mielen myllerryksestä. Oma jääkaappini on aivan liian pieni, vaikka meitä asustaakin vain kaksi tässä taloudessa. Minusta on mukavampi tehdä viikon ruokaostokset kerralla, jolloin ostoksista tulee edes jollai muotoa suunnitellut eikä heräteostoksia tule tehtyä kovinkaan paljoa. Omakohtaisista kokemuksista voin kertoa, että mitä useammin itse käyn kaupassa, sitä enenmmän ostan kaikkea turhaa.


Mitäs sieltä jääkaapista löytyy? Alalaatikot ovat täynnä perunoita ja muita kasviksia. Alahyllyllä salaatin kastikkeita, kesäkurpitsa ja kurkku (eivät ilmeisesti mahtuneet muualle), kaali, keittojuureksia paketti, mehua ja lihaa. Keskimmäisellä hyllyllä hilloja, maitoa, jogurttia, mehukeittoa, raikkua, sulatejuusoa, kermaviiliä, porkkanoita ja miniluumutomaatteja sekä näkymättömissä maitorahkaa. Kolmas hylly on näköjään pyhitetty leipä tarpeille ja kermoille, löytyy sieltä näköjään salaattijuustoa ja kermaviiliä... Tuolla takana vielä tuorejuustoa. Ylimmällä hyllyllä lisää kasviksia eli salaattia, tomaattia eri muodoissa, herkkusieniä, paprikaa yms.

Huh, mikä määrä ruokaa! Uskokaa tai älkää, tiedän kokemuksesta että näistä lähes kaikki on viikon päästä syöty. Itse asiassa, kuva on otettu jo reilu viikko sitten ja jouduin jo käymään uudestaan kaupassa. 

Vaaka yllätti tänä aamuna näyttämällä lukemaa 80,7!! Tavoitteeni mukaan, viikon päästä vaa'an pitäisi näyttää alle 80 kg, joten hyvää vauhtia olen menossa tavoitteeseeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti