keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Paljon hehkutetut banaaniletut testissä

Blogeissa ja lehdissä on pyörinyt banaanilettujen ohje jo jonkin aikaa. Banaaniletut on tituleerattu jopa uudeksi avokadopastaksi (joka muuten on todella hyvää).

Pakkohan minunkin oli banaanilettuja testata, koska niitä on joka paikassa hehkutettu ja ylistetty. Ensimmäinen suupala antoi ymmärtää, että hehkutus ja ylistys on ollut aiheellista! Näistä lettusista tuli minun suosikkejani heti.

Banaaniletut (5 isoa lettua)
2 isoa banaania
2 kananmunaa
3 kananmunan valkuaista
1 tl leivinjauhetta

Lisää ainekset kulhoon ja soseuta esimerkiksi sauvasekottimella. Paista letut. Kannattaa malttaa odottaa, että lettu on kokonaan paistunut toiselta puolelta ennen kuin yrittää kääntää.

Taikina mössö on todella ällön näköistä, mutta niin vaan siitä syntyi herkullisia lettuja. Itse lisäsin hieman makeutusainetta taikinaan, mutta se ei todellakaan ole välttämätöntä. Banaani on itsessään hyvin makea ja lisää makeutta saa tarvittaessa esimerkiksi hilloista.



 Paistohommia. Itse paistoin letut crepe-pannulla, jolla ohuiden lettujen ja ohukaisten paistaminen onnistuu todella helposti.


 Letut näyttävät ihan normaaleille letuille, mutta maku on jopa parempi! Itse tarjoilin lettuset mansikka-raparperihillolla ja mustikka-vadelmahillolla. Todellista herkkua. Kaksi lettua täyttivät myös mahan erittäin hyvin ja sopivat lenkin jälkeiseksi iltapalaksi.
Suosittelen kokeilemaan, jos et vielä ole testannut!



2 kommenttia:

  1. Ihan sattumalta tänne törmäsin blogilistan kautta. Ja täytyy tunnustaa, että lähdin siltä lukemalta keittiöön paistamaan lettusia. Tosi herkkua. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! Mahtavaa että lettuset maistui, nämä ovat nykyään minun ihan ykkösherkkuja. :)

      Poista