keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Palstalla kasvaa


Minulla on vuokralla kaupungilta vilejylypalsta toista vuotta. Viime vuosi meni hieman harjoitellessa ja palstaan tutustuessa. Palstan ongelma on järkyttävä rikkakasvien kasvu, erityisesti siellä on riesaksi asti (jalo)minttua.

Minttua voisi käyttää tuoreena että kuivattuna soseiden ja hillojen maustamiseen, ehkä jopa liharuokienkin maustamiseen. Siitä voisi tehdä myös teetä sekä käyttää ihan vain rohtona.

Vaikka minttu onkin myös hyötykasvi, on se tuolla palstalla rikkakasvi, jota ei saa hengiltä edes kovalla työllä. Minttua saakin olla nyppimässä pois hyötykasvien juurilta jatkuvasti.


Palstalla parahaiten tällä hetkellä kasvaa punajuuret, perunat, sipulit, purjo, porkkanat ja palsternakat. Tilli on vihdoinkin alkanut vahvistumaan. Ensimmäiset sipulit otin jo pellosta käyttöön ja pian sieltä saa jo perunaakin!


Nyt alkaa olla myös paras aika marjojen poimintaan. Mansikat on jo pakastettu, mutta seuraavaksi olisikin mustikoiden ja vadelmien vuoro. Hillaakin on jo soilta saanut jokusen hetken.

Käytkö sinä poimimassa marjasi itse vai ostatko torilta tai kenties pakastealtaasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti