keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Tekniikka kertausta

Olen huomannut, että itselleni ainakin tekee hyvää aika ajoin tarkistaa treenaukseen liittyviä tekniikoita. Salilla näkee usein hyvinkin erilaisia tekniikoita liikkeiden suorittamiseen... osa niistä on sovelluksia joistain perusliikkeistä ja osa vaan huolimattomuuden aikaan saannosta.

Itselleni jalkakyykky on liikke, jonka tekniikka lähtee aivan liian helposti väärille raiteille. Tästä liikkeestä näkee myös erittäin erilaisia versioita salilla, jos kerkeää katsoa mitä ja miten muut tekee.

Itselleni on ominaista ympäristön jatkuva seuraaminen, jonka vuoksi huomaan erinäisiä asioita vaikka en haluisi huomata tai seurata niitä. Tämä ominaisuus on erityisen ärsyttävä kuntosali ympäristössä. Kun tarkkailee huomaamattaan muita, imee myös heistä vaikutteita. Kun tarpeeksi usein näkee jonkin liikkeen väärällä tekniikalla tehtynä, se alkaa tuntumaan ja näyttämään oikealta, jonka seurauksena epäilen itse tekeväni väärin. Tästä syystä erityisesti minun täytyy tarkistella treenaukseen liittyvien liikkeiden tekniikoita.

Itse olen etsinyt hyviä vinkkejä YouTuben ihmeellisestä maailmasta.
Paras opetus jalkakyykkyyn on mielestäni tässä videossa. Kyseistä videota en syystä tai kolmannesta saa lisättyä tänne, mutta löytyy siis linkin takaa. Muita katsomisen arvoisia videoita kyykkyjen tekniikkaan olisi tässä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti